Всеукраїнська велика енциклопедія тварин
Тварини світу
 
Фото тварин
Цікаві статті
Партнери
Зв’язок з нами
 
 
 
Тварини за абеткою
А   Б   В   Г   Ґ   Д   Е   Є   Ж   З   И   І   Ї   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ю   Я  
 
Тварини за рубриками
 

Ягуар

Ягуар

Ягуар (Panthera onca) представник групи великих кішок у фауні Північної та Південної Америки. Він декілька більше леопарда: тіло одно 150-180 см, хвіст — 70-91 см, маса — 68-136 кг. Тіло ягуара більш кремезне, масивне, хвіст і ноги відносно коротше, ніж у леопарда, і швидше він схожий на тигра. Ягуар поширений майже по всій Південній і Центральній Америці та на півдні Північної Америки. Для нього найбільш характерні дрімучі тропічні ліси, в меншій мірі — посушливі зарості чагарників. Іноді ягуари з'являються навіть у пампасах. Вони ведуть мандрівну життя і нерідко долають широкі річки, тому що відмінно, а головне, охоче плавають. Здобиччю ягуару служать олені, пекарі, агути, водосвинки. Він нападає на великих тапірів, коли ті приходять на водопій, викрадає собак та домашня худоба, ловить алігаторів, черепах, рибу, дрібних тварин. Розмножуються ягуари круглий рік. Вагітність триває 100 — 110 днів. У виводку налічується до 4 дитинчат. Ростуть вони швидко, але статевої зрілості досягають у три роки.

Зверніть увагу: Ягуар, Дятел зелений, Аппалуза, Аляскінський маламут, Шелті, Батак поні, Шагія, Американо-канадська біла вівчарка, Золота рибка: чорний телескоп, Американський бульдог, Ютландська порода коней, Варан гігантський, Голландський партрідждог, Терпуг зубатий, Собака карельська ведмежа, Селкірк-рекс довгошерстий, Поні боснійська, Шведський елкхаунд, Екзотична короткошерста кішка, Білка мишача
Рекламний блок
© 2010–2017 Енциклопедія «Тварини світу»
Правила користування, використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказівці посилання на http://tvarunu.com.ua . Посилання обовязкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів