Всеукраїнська велика енциклопедія тварин
Тварини світу
 
Фото тварин
Цікаві статті
Партнери
Зв’язок з нами
 
 
 
Тварини за абеткою
А   Б   В   Г   Ґ   Д   Е   Є   Ж   З   И   І   Ї   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ю   Я  
 
Тварини за рубриками
 
Головна сторінка / Цікаві статті / Годування собак / Корм промислового виготовлення

Корм промислового виготовлення

Корми відомих фірм виготовляються з урахуванням результатів скрупульозних наукових досліджень щодо потреб тварин на всіх стадіях їх розвитку. Багато фірм у своєму штаті містять вчених і ветеринарів, які постійно досліджують продукцію і проводять добре сплановані експерименти з  харчування тварин, щоб відповідати міжнародним стандартам. Такі добре збалансовані корми промислового виготовлення дуже зручні в застосуванні, а їх кількість можна легко відміряти. Промислові корми можна класифікувати за змістом вологи (між аналогічними продуктами є деякі розбіжності).

• Консервований, або соковитий, корм. Зміст вологи близько 78%. У ньому не міститься консервуючих речовин, оскільки при тепловій обробці всі бактерії гинуть, а консервна банка надійно захищає вміст від інфікування.

• Ковбаса або рулет для собак. Зміст вологи близько 50%. Зазвичай містять консерванти, але все одно зберігати їх треба в холодильнику.

• Напівсухий корм. У ньому вміст вологи близько 25%. Такий корм звичайно містить консерванти і не вимагає зберігання в холодильнику. Часто містить багато вуглеводів або цукру, тому не рекомендується для собак, які страждають на діабет.

• Сухий корм (повний раціон). Зміст вологи близько 10%. Зазвичай містить консерванти і не потребує холодильнику. Його зручно зберігати, він гігієнічний і випускається в широкому асортименті — для всіх порід і віків. Існують і сорти, що не містять консервантів.

• Печиво або галети. Зміст вологи близько 8%. Зазвичай містять консерванти і не потребують холодильнику.

З точки зору поживної цінності, немає різниці між сухим і соковитим кормом, якщо вони містять однакову кількість поживних речовин в  однаковому співвідношенні. Однак для споживача соковитий корм обходиться дорожче, оскільки він містить вологу, позбавлену живильної цінності, але за яку доводиться платити.

Низькоякісний корм розпізнати не так-то просто, за винятком того, що на етикетці інформація про поживні речовини або зовсім відсутня, або зведена до мінімуму.

На етикетці зазвичай перераховані основні інгредієнти корму, результати аналізів на вміст певних поживних речовин (білок, сіль і жир) і  рослинної клітковини. Багато виробників вказують кількість корму, необхідне для собаки того чи іншого ваги, віку та активності. Додатково вони вказують енергетичну цінність корму (в кілокалоріях або кілоджоулях на кілограм), що допоможе визначити ту кількість корму, яке потрібно саме вашій собаці.

ЛАСОЩІ. Зазвичай в них багато жирів і вуглеводів. Пригощайте ними свою собаку, коли її потрібно заохотити або чим-небудь відволікти. Обовязково приймайте до уваги їхню високу енергетичну цінність і вносите відповідну поправку в ту кількість корму, яку ви зазвичай даєте своєму собаці.

Рекламний блок
© 2010–2020 Енциклопедія «Тварини світу»
Правила користування, використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказівці посилання на http://tvarunu.com.ua . Посилання обовязкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів