Всеукраїнська велика енциклопедія тварин
Тварини світу
 
Фото тварин
Цікаві статті
Партнери
Зв’язок з нами
 
 
 
Тварини за абеткою
А   Б   В   Г   Ґ   Д   Е   Є   Ж   З   И   І   Ї   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ю   Я  
 
Тварини за рубриками
 

Збереглося дуже мало

Носоріг Джаван.

Сьогодні збереглося лише пять видів носорогів. Серед них виділяється своєю рідкістю Джаван. Він є близьким родичем індійського, але тільки набагато його менший за розмірами. Колись вид Джаван був широко поширений в Південно-Східній Азії. Але бездумна охота людини на цю тварину, поставила вид на грань вимирання. Сьогодні залишилося менше 60 особин на острові Ява. Цікаво, що людині важко підтримувати популяцію. Адже в неволі Джаван гинуть, значить штучно збільшити чисельність не вдасться. По виду великої шкоди завдала війна у Вєтнамі. З тих пір число особин носорога постійно зменшується.

Сейшельський білохвостий кажан.

Як видно з назви, ці рідкісні кажани живуть на Сейшельських островах, які лежать трохи північніше Мадагаскару. Колись популяція цих крилатих ссавців була досить великою, але зміна людиною їхнього природного середовища помітно відбилася на мишах. Сьогодні їх залишилося всього близько ста особин, при цьому число це постійно зменшується.

Північний вомбат з волохатим носом.

Це дуже мила тваринка, тим не менш забавний зовнішній вигляд не вберіг її від вимирання. На сьогодні це найбільший ссавець, якому загрожує швидке зникнення. Північний вомбат має довжину близько метра. У нього справді ніс покритий шерстю. Хутро він має коричневого або білого забарвлення, а на дотик він дуже мякий. Сам же ніс короткий і нагадує свинячий пятачок. Хутро у вомбата коротке, тонке і шовковисте. Воно набагато мякше, ніж у звичайних вомбатів. Та й підшерсток дуже добре розвинений. Ці якості послужили причиною постійного полювання людини на бідну тварину. Тварина з волохатим носом проживає всього в двох колоніях на півночі США. А чисельність всієї популяції становить усього 130 особин.

Червоний вовк.

У сірого вовка є свій незвичайний близький родич — Червоний вовк. Правда він вважається вимерлим ще з 1980 року. Але людина встигла зберегти в неволі 20 особин. З тих популяція хижака збільшилася до 207 вовків. Коли червоних вовків випустили зграєю на волю, вони змогли успішно там прижитися. Зараз в природі мешкає близько 100 цих хижаків. Полювати на них найсуворіше заборонено. Від звичайних вовків цей різновид відрізняється своїм забарвленням, пухнастою шерстю і більш довгим хвостом, який практично торкається землі. Мешкає червоний вовк в Азії від Тянь-Шаню і Алтаю до Китаю, Індії та Малайзії. Цей звір воліє жити в горах, піднімаючись на висоту до 4000 метрів.

Рекламний блок
© 2010–2019 Енциклопедія «Тварини світу»
Правила користування, використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказівці посилання на http://tvarunu.com.ua . Посилання обовязкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів