Всеукраїнська велика енциклопедія тварин
Тварини світу
 
Фото тварин
Цікаві статті
Партнери
Зв’язок з нами
 
 
 
Тварини за абеткою
А   Б   В   Г   Ґ   Д   Е   Є   Ж   З   И   І   Ї   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ю   Я  
 
Тварини за рубриками
 

Сова печерна

Сова печерна

Сова печерна (Speotyto cunicularia) дуже близька до будинкових сичів. Вона поширена на півдні Північної Америки та у всій Південній Америці У неї довгі вкриті щетинками цівки і пальці, широкі крила, короткий хвіст. Загальна довжина тіла близько 20 см. За забарвленням схожа на звичайного пугача, але на череві й боках поперечний малюнок. Мешкає вона на рівнинах і в горах, в Андах до висоти 4000 м. Тримається у відкритих місцевостях. Гніздиться в норах, природних або виритих іншими тваринами, інколи копає нори й сама. У кладці 6-9, іноді до 11 яєць. Насиджують їх протягом 28-29 днів обидва батьки. Годуються печерні сови головним чином комахами, але також і дрібними ссавцями — гризунами і комахоїдними, рідше амфібіями, рептиліями і дрібними птахами. Активні і вдень. Чисельність печерних сов в результаті доступності їх місць гніздування для хижаків і людини помітно скорочується. Акліматизація мангуст у Вест-Індії призвела до того, що вже в кінці минулого століття печерні сови зникли: на деяких островах (Марія-Галанте, Антигуа, Невіс, Кітті).

Зверніть увагу: Сова вухата, Сова болотна, Сова печерна, Сова біла, Сова яструбина, Сова голонога, Свиня лісова велика, Суслик жовтий, Агама Кавказька, Сомалійська кішка, Анаконда, Лящ звичайний, Хайленд фолд, Гольян озерний, Квакша бананова, Квакша Географічна, Дятел мідний, Тойбоб (Скіф-Тай-Дон, Скіф-Той-Боб), Олень білохвостий, Собака чагарникова
Рекламний блок
© 2010–2018 Енциклопедія «Тварини світу»
Правила користування, використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказівці посилання на http://tvarunu.com.ua . Посилання обовязкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів