Всеукраїнська велика енциклопедія тварин
Тварини світу
 
Фото тварин
Цікаві статті
Партнери
Зв’язок з нами
 
 
 
Тварини за абеткою
А   Б   В   Г   Ґ   Д   Е   Є   Ж   З   И   І   Ї   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ю   Я  
 
Тварини за рубриками
 
Головна сторінка / Літера «П» / Пітта синьокрила

Пітта синьокрила

Пітта синьокрила

Пітта синьокрила (Pitta brachyura) поширена в Індії, в Китаї, в Індокитаї і на Філіппінських островах. Вона має зелену спину, чорне тім'я і з боків голови чорні смуги, що йдуть підстави дзьоба через око до потилиці, на крилах і хвості блакитні плями. Горло біле, подхвостье червоне, решта нижня сторона тіла коричнева. Хвіст дуже короткий. Розмноження відбувається в травні — серпні. Велике кулясте гніздо поміщається в розвилці низького дерева, рідше прямо на землі. Сінекрилая пітта декілька більше шпака. Деякі види питт мають дуже обмежене поширення.

Зверніть увагу: Пітта ангольська, Пітта криклива, Пітта синьокрила, Пітон сітчастий, Пітта криклива, Ластівка берегова, Варан безвухий калімантійський, Гольян озерний, Каракурт, Лящ Білий, Японський довгошерстий бобтейл, Гадюка габонська, Агама звичайна, Суслик золотистий, Золота рибка: водяні очки, Квакша бразильська, Аппалуза, Вольфартова муха, Акула довгокрила, Шовковистий тер’єр
Рекламний блок
© 2010–2019 Енциклопедія «Тварини світу»
Правила користування, використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказівці посилання на http://tvarunu.com.ua . Посилання обовязкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів