Всеукраїнська велика енциклопедія тварин
Тварини світу
 
Фото тварин
Цікаві статті
Партнери
Зв’язок з нами
 
 
 
Тварини за абеткою
А   Б   В   Г   Ґ   Д   Е   Є   Ж   З   И   І   Ї   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ю   Я  
 
Тварини за рубриками
 
Головна сторінка / Літера «О» / Олень болотний

Олень болотний

Олень болотний (Odocoileus dichotomus) великий і дуже високоногих: довжина тіла 180-195 см, висота — 110-120 см, маса — 100-150 кг. Шерсть червоно-коричнева, довга і тверда. Рогу багатовітвистого, без старого певного розташування відростків, утворюють іноді подобу куща і часто бувають светлоокрашенние. Копита на середніх пальцях дуже довгі (7-8см) і можуть широко розсовуватися; бічні копита довгі, низько поставлені. Цього оленя іноді виділяють в особливий рід або підрід Blectocerus. У минулому був широко поширений в східних частинах Південної Америки і  населяв Бразилію, Парагвай, Уругвай, Північну Аргентину і Східну Болівію. Зараз вимер в Уругваї і в багатьох районах Бразилії, перебуває під загрозою зникнення в Парагваї та Аргентині. Взято під охорону і включений до Червоної книги. Болотний олень населяє заболочені ліси у струмків, річок і озер. Тримається поодинці або невеликими групами до 6 голів. Незважаючи на великі розміри, тварин важко помітити, тому що днем ​​«ні ховаються у високій траві, чагарникових і очеретяних заростях приводних. Пасуться в сутінки і вночі. Годуються болотними та водними рослинами. Вони вправно і швидко пересуваються по багнистих місцях, чому сприяють широкі розсувні середні і довгі бічні копита, що збільшують опорну площу ніг. Навіть при розливах річок вони не залишають заплаву й живуть по багато днів у воді. Гон, як і зміна рогів, не приурочений до певного сезону. Боїв між самцями, мабуть, не буває. Вагітність дуже тривала — 11-12 місяців. Сховавшись де-небудь на сухому острові або гриві серед боліт, самка приносить одного дитинчати.

Зверніть увагу: Олень андський, Олень білохвостий, Олень болотний, Серенгеті, Пітон аметистовий, Павук бурий, Цейлонская кішка, Хайлендер, Гадюка степова, Чукотська їздова собака, Суслик сірий, Сова яструбина, Слон африканський, Акула біла, Сіамська кішка, Алано, Золота рибка: шубункин, Ескімоська лайка, Варан Нільський, Соукок
Рекламний блок
© 2010–2018 Енциклопедія «Тварини світу»
Правила користування, використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказівці посилання на http://tvarunu.com.ua . Посилання обовязкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів