Всеукраїнська велика енциклопедія тварин
Тварини світу
 
Фото тварин
Цікаві статті
Партнери
Зв’язок з нами
 
 
 
Тварини за абеткою
А   Б   В   Г   Ґ   Д   Е   Є   Ж   З   И   І   Ї   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ю   Я  
 
Тварини за рубриками
 
Головна сторінка / Літера «О» / Олень андський

Олень андський

Олень андський

Олень андський (Hippocamelus bisulcus) зовні відрізняються лише особливостями будови рогів. У перуанського оленя (Н. antisiensis) роги мають зазвичай по одному відростку, що відходить низько в підстави рогу. У южноандского оленя (Н. bisulcus) штанга роги вище і несе на кінці два, іноді більше відростків. Забарвлення оленів однотонна коричнева зі світлими плямами на кінці морди і на шиї. Волосяний покрив густий і утворений товстими, довгими, ламкими волоссям. Підшерстя короткий і рідкий. Хвіст короткий, гострий. Є верхні ікла. Довжина тіла 140-160 см, висота — 75-85 см, маса — 45-65 кг. Перуанський олень поширений у високогір'ях Еквадору, Перу, Болівії і Північного Чилі. Живе невеликими стадами, влітку вище межі лісу, на висоті 3000-4000 м над рівнем моря, а взимку спускається в лісовий пояс. Пасеться серед скель, як удень, так і вночі, нагадуючи звичками гірського козла. Дуже обережний, тримається невеликими групами, ча ~ Ще один самець з двома-трьома самками. Спосіб життя мало відомий. Южноандскій олень поширений в Чилі і Південної Аргентині. Саме цей олень поруч з Кондор зображений на гербі Чилі. Однак він майже зник, зберігшись в небагатьох, важкодоступних високогірних районах Анд. Як і олені попереднього виду, влітку тримаються на альпійських луках, серед скель і кам'янистих осипів вище межі лісу. При снігопадах спускаються в лісисті долини, де годуються травою і листям дерев. Саме тут їх переслідують мисливці і пастуші собаки. Від небезпеки рятуються у воді. На цій особливості оленів і заснована винищувальна полювання, під час якої оленів за допомогою собак заганяють у воду, де вони виявляються зовсім безпорадними. Різкого скорочення чисельності цих оленів і зменшенню ареалу сприяла акліматизація в  Південних Андах європейської лані, що витісняє аборигенних оленів. Мабуть, зберігся в дуже невеликій кількості в Південній Аргентині і в провінції Ансені в Чилі. Спроби реаккліма-тізаціі в тих районах Чилі, звідки він зник, не увінчалися успіхом.

Зверніть увагу: Олень болотний, Олень андський, Олень білохвостий, Рись, Сова болотна, Гадюка степова, Чаус, Шарпей, Сіамська кішка, Пітон ромбічний, Ердельтер’єр, Курцхаар американський, Шведський елкхаунд, Хайлендер, Сова вухата, Поні боснійська, Суслик Франкліна, М’ясна муха, Японський хін, Ельф
Рекламний блок
© 2010–2018 Енциклопедія «Тварини світу»
Средство для очистки канализационных труб http://www.prochistka.dp.ua.
Правила користування, використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказівці посилання на http://tvarunu.com.ua . Посилання обовязкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів