Всеукраїнська велика енциклопедія тварин
Тварини світу
 
Фото тварин
Цікаві статті
Партнери
Зв’язок з нами
 
 
 
Тварини за абеткою
А   Б   В   Г   Ґ   Д   Е   Є   Ж   З   И   І   Ї   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ю   Я  
 
Тварини за рубриками
 
Головна сторінка / Літера «К» / Камбала морська

Камбала морська

Камбала морська

Камбала морська (Pleuronectes platessa) живе у північно-східній частині Атлантичного океану, біля узбережжя Європи. Очна сторона її оливково-коричнева з помаранчевими або темно-червоними плямами. Сліпа сторона тіла біла, іноді з жовтими або коричневими плямами. Звичайна довжина 25-50 см, але може досягати 90-100 см і ваги 5 — 7 кг. Поширена від берегів Португалії до Баренцева і Білого морів, є в Ісландії. У водах Росії звичайна уздовж берегів Мурмана, на схід до горла Білого моря. Харчується молюсками і поліхети. Розмножується в різних районах у різний час — з лютого по червень: в Балтійському морі в основному в лютому — березні, у Північному в січні — лютому, на Мурмані в березні — квітні. Морська камбала — найважливіша промислова риба з усіх малоротие камбал, у деяких країнах її цінують значно вище тріски, пікші і морського окуня.

Зверніть увагу: Камбала смугаста, Камбала морська, Камбала жовта, Павук водяний, Саблезуб, Пітон королівський, Шнуровий пудель, Скоттиш фолд, Ластівка берегова, Олень андський, Гольян Амурський, Савана, Пітта синьокрила, Собака, Молюски Черевоногі (клас), Азавак, Хайленд фолд, Дінго, Хетодерма, Вовк
Рекламний блок
© 2010–2020 Енциклопедія «Тварини світу»
Правила користування, використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказівці посилання на http://tvarunu.com.ua . Посилання обовязкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів