Всеукраїнська велика енциклопедія тварин
Тварини світу
 
Фото тварин
Цікаві статті
Партнери
Зв’язок з нами
 
 
 
Тварини за абеткою
А   Б   В   Г   Ґ   Д   Е   Є   Ж   З   И   І   Ї   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ю   Я  
 
Тварини за рубриками
 

Кагуя

Кагуя

Кагуя (Rhinochetes jubatus) розміром приблизно з сіру чаплю. Кагуя має досить пухке оперення палевого, грифельно-сірого кольору. Зверху Кагуя кілька темніше, знизу трохи світліше. На крилах, коли вони розкриті, добре помітні білі, червонуваті і чорні мітки. На голові довгий (близько 12 см) хохол, звичайно складений і спрямований назад, а у збудженої птиці розправлений і нерідко дивиться вперед. Ноги довгі, оранжево-червоного кольору, нижня частина гомілки не оперена. Сильний, злегка вигнутий дзьоб червонуватий. Ніздрі прикриті перетинками, можливо, для захисту їх під час копання дзьобом у землі. Кагуя мешкає в лісах, як у рівнинних, так і в гірських. Раніше широко поширений на Новій Каледонії і досить звичайний, тепер Кагуя зберігся в невеликому числі у внутрішніх гористих частинах острова. Причина зменшення чисельності Кагуя — вирубка лісів, основного притулку цих птахів, інтродукція собак, кішок, свиней і щурів, які є смертельними ворогами Кагуя, а також практикувалася ряд років полювання на Кагуя з  собакою і подальший продаж їх на ринку нарівні з домашньою птицею. Треба додати, що Кагуя, по суті справи, безпорадні птиці, так як вони ледве можуть літати (в деяких книгах пишуть, що Кагуя — нелітаючі птахи). Правда, бігають Кагуя дуже швидко, навіть в густих заростях. Кагуя — моногамні птахи. Достовірних спостережень над їх розмноженням у природі немає. Відомо, що в неволі гніздо будують обидві птахи, споруджуючи його на землі з гілок і листя. Відкладається лише одне яйце ржавчатого кольору (що зближує Кагуя з пастушками), і  насиджують його обоє батька протягом 36 днів. Новонароджені пташенята покриті густим пухом темного кольору. Під час струму Кагуя має звичай крутитися навколо себе, тримаючи кінчик свого хвоста або крила в дзьобі. Нерідко Кагуя також широко розкриває під час струму крила. Характерна й інша звичка Кагуя — швидко бігти і потім раптом зупинятися, завмерши на деякий час нерухомо в очікуванні можливої ​​видобутку. Їжею Кагуя служать хробаки, комахи та інші тварини, яких птах бере як з поверхні землі, так і з грунту. Кагуя ведуть головним чином нічний спосіб життя. Вдень відпочивають, використовуючи для цього поглиблення в скелях і полупещери під корінням дерев. Голос Кагуя — гучне тріщання, чутне за 1-2 км.

Зверніть увагу: Кагуя, Аіст чорний, Варан смугастий, Сіамська кішка, Олень білохвостий, Японський бобтейл, Американський бульдог, Павлиноглазка, Пелікан кучерявий, Cфінкс, Екзотична короткошерста кішка, Дінго, Південноросійська вівчарка, Хайленд фолд, Уральський рекс, Дятел золотий, Камбала морська, Собака карельська ведмежа, Золота рибка: телескоп ситцевий, Дятел земляний
Рекламний блок
© 2010–2017 Енциклопедія «Тварини світу»
Еще вот адрес, где нормальные цены на часы Festina в Украине.
Правила користування, використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказівці посилання на http://tvarunu.com.ua . Посилання обовязкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів