Всеукраїнська велика енциклопедія тварин
Тварини світу
 
Фото тварин
Цікаві статті
Партнери
Зв’язок з нами
 
 
 
Тварини за абеткою
А   Б   В   Г   Ґ   Д   Е   Є   Ж   З   И   І   Ї   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ю   Я  
 
Тварини за рубриками
 

Чебак

Чебак (Leuciscus schmidti) досягає більше 35 см довжини, 500-600 г ваги. Він мешкає тільки в самому озері Іссик-Куль і в річки, що впадають в озеро, не входить, але дотримується більш-менш опріснених ділянок, головним чином поблизу гирл річок або місць зі значним виходом грунтових вод. У період нагулу Іссик-кульський чебак тримається в прибережній зоні серед заростей харових водоростей, не опускаючись глибше 12-15 м. Дрібні молоді чебака харчуються зоопланктоном, а більші — молюсками і  водоростями. Чебак починає розмножуватися на 4-му році життя, при довжині 20-22 см. Час нересту залежить від характеру весни. У роки з ранньою теплою весною нерест починається в кінці березня, а якщо весна холодна — початок нересту відсувається аж до перших чисел травня. Ікру чебак відкладає на кам'янисті розсипи, «коряжник», досить близько до усть рік. Плодючість коливається від 12,9 до 50,2 тис. ікринок. Зимувати чебак йде на глибини близько 50-60 м. чебак є об'єктом промислу.

Зверніть увагу: Чебак, Собака гієновидна, Югославська гонча, Гольян Амурський, Уссурійська кішка (Уссурі), Собака, Сова печерна, Павлиноглазка, Хетодерма, Японський довгошерстий бобтейл, Молюски Черевоногі (клас), Петербурзький сфінкс, Собака мексиканська гола, Агама деревна, Южно-германська порода коней, Камбала жовта, Кальмар-вампір пекельний, Ельф, Терпуг бурий, Сепія
Рекламний блок
© 2010–2018 Енциклопедія «Тварини світу»
Правила користування, використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказівці посилання на http://tvarunu.com.ua . Посилання обовязкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів