Всеукраїнська велика енциклопедія тварин
Тварини світу
 
Фото тварин
Цікаві статті
Партнери
Зв’язок з нами
 
 
 
Тварини за абеткою
А   Б   В   Г   Ґ   Д   Е   Є   Ж   З   И   І   Ї   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ю   Я  
 
Тварини за рубриками
 
Головна сторінка / Літера «Б» / Білка пальмова

Білка пальмова

Білка пальмова (Funambulus layardi) за розміром менше білки і за цією ознакою близька до бурундуки. Багато видів взагалі схожі на них, тому що мають на спині поздовжні смуги. Зазвичай на темному сірувато-коричневому або навіть майже чорному фоні різко виділяються 3 світлі смуги, іноді по хребту проходить ще одна світла смужка. Черевна сторона у пальмової білки — яскрава, темно-червона. Пальмові білки поширені в Індії і на Цейлоні. Мешкають вони як в густих лісах, так і у відкритих пальмових гаях серед полів і селищ. Спосіб життя їх переважно деревне, але часто звірята перебігають по землі і годуються там недовгий час. Їжа звичайна для білок. У ряді районів відзначений шкоду пальмових білок на плантаціях кави, де звіри об'їдають бруньки і бутони. Є повідомлення про те, що ці тварини споживають нектар деяких рослин і  беруть участь у запиленні квітучих дерев гревелеі (Grevelea robusta). В Індії звірків можна побачити розгулюють на деревах у дворах селищ і навіть міст. Кулясте гніздо з рослинних волокон (часто для цього використовуються міцні листові жилки пальм) поміщається в кронах дерев. Там через 40-45 днів вагітності з'являються 2-4 новонароджених (до трьох разів на рік). Близько 2 місяців потрібно для вигодовування молодих молоком, а до 6-8 місяців вони вже можуть самі брати участь у розмноженні.

Зверніть увагу: Білка пальмова, Білка Бердмора, Білка Бурундукова, Білка карликова, Білка Гамбійська, Білка довгоноса, Білка, Білка мишача, Золота рибка: телескоп китайський, Чебак, Іспанська подвигу, Ластівка берегова, Варани (сімейство), Суслик великий, Пітон аметистовий, Суслик малий, Жерех плоскоголовий, Ютландська порода коней, Білка карликова, Гадюка кавказька
Рекламний блок
© 2010–2017 Енциклопедія «Тварини світу»
Правила користування, використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказівці посилання на http://tvarunu.com.ua . Посилання обовязкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів